Grawe osiguranje za decu

Bez autora
Oct 23 2011

Grawe osiguranje je na VIII Dečijem sajmu, koji je održan od 14. do 16. oktobra, predstatvilo posetiocima proizvod osiguranja života - Osiguranje za decu. Osiguranje za decu je proizvod u ponudi Grawe osiguranja koji je posebno formiran za građane koji žele da zaključe ugovor isključivo za decu. Ugovarač osiguranja kod osiguranja života za decu najčešće su roditelj, baka, deka ili staratelj, ali to može da bude i neko drugi. Ugovarač osiguranja i osiguranik (može biti ista osoba) moraju biti punoletne osobe, a korisnik osiguranja je isključivo dete koje je na polisi navedeno kao korisnik osiguranja. Osiguranje života za decu, po takozvanoj Tarifi K u Grawe osiguranju, može da se zaključi za novorođenče, kao i dete sa najviše 13 godina starosti. Trajanje osiguranja može biti od 6 do 19 godina, pri čemu se premija plaća samo prvih 6 godina. Osiguranje za decu predstavlja proizvod osiguranja života, što znači da ima štednu komponentu i podrazumeva obezbeđenje finansijske sigurnosti, ali je prilagođen najmlađima. Budući da su premije izražene u stranoj valuti, devizni rizik je isključen, što jeste dodatni faktor koji utiče na opredeljenje klijenata pri izboru oblika štednje, posebno u današnje vreme.

Grawe osiguranje za decuGrawe osiguranje je na VIII Dečijem sajmu, koji je održan od 14. do 16. oktobra, predstatvilo posetiocima proizvod osiguranja života - Osiguranje za decu.

Osiguranje za decu je proizvod u ponudi Grawe osiguranja koji je posebno formiran za građane koji žele da zaključe ugovor isključivo za decu. Ugovarač osiguranja kod osiguranja života za decu najčešće su roditelj, baka, deka ili staratelj, ali to može da bude i neko drugi. Ugovarač osiguranja i osiguranik (može biti ista osoba) moraju biti punoletne osobe, a korisnik osiguranja je isključivo dete koje je na polisi navedeno kao korisnik osiguranja.

Osiguranje života za decu, po takozvanoj Tarifi K u Grawe osiguranju, može da se zaključi za novorođenče, kao i dete sa najviše 13 godina starosti. Trajanje osiguranja može biti od 6 do 19 godina, pri čemu se premija plaća samo prvih 6 godina.

Predsednik Upravnog odbora Grawe osiguranja a.d.o, mr Christoph Czettl objasnio je da osiguranje za decu predstavlja proizvod osiguranja života, što znači da ima štednu komponentu i podrazumeva obezbeđenje finansijske sigurnosti, ali je prilagođen najmlađima. Budući da su premije izražene u stranoj valuti, devizni rizik je isključen, što jeste dodatni faktor koji utiče na opredeljenje klijenata pri izboru oblika štednje, posebno u današnje vreme.

Dragana Marković, referent za marketing i komunikacije Grawe osiguranja a.d.o. je izjavila da štedna komponenta neretko je glavni motiv za zaključenje ugovora o osiguranju života, ali osiguranje života je i posebna vrsta dugoročnog ulaganja u budućnost, uz dostupan način periodičnog uplaćivanja prema izboru ugovarača osiguranja, koja pruža sigurnost i zaštitu od rizika, što nije slučaj sa drugim vrstama štednje. Ona dodaje da klijenti mogu da iskoriste i klasično životno osiguranje kao vid štednje kojim može da se finansira školovanje dece, ali kada je u pitanju osiguranje za decu, bez obzira da li je došlo do osiguranog slučaja, osigurana suma se isplaćuje u jednokratnom iznosu po isteku trajanja osiguranja isključivo detetu kao korisniku osiguranja, odnosno po navršenoj 19. godini deteta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik